Körgyakorlatok

A körgyakorlatok megoldást jelentenek mindazok számára, akiknek nincs idejük a teljes edzéstervre. Legnagyobb érdemük az összes izomrészre gyakorolt ​​hatás. A gyakorlatok intenzívebbé tétele több gyors sorozatból áll, minden izomrészen elosztva.

A körgyakorlatok lehetővé teszik, hogy kielégítő eredményeket érjen el, még akkor is, ha nincs idő vagy teljes edzés elvégzésének képessége. Fontos információ az is, hogy a körgyakorlatok megkövetelik, hogy növeljük a légzési kapacitásunkat, de néhány sorozat után észrevesszük, hogy ez nem baj, mert az állapotunk is megnő.

A körgyakorlatok olyan megoldás, amit időnként szintén érdemes alkalmazni, edzéstervünk változatosabbá tétele érdekében, megelőzi az izompangást. Ebből arra következtethetünk, hogy ez a megközelítés jobb izommunkát is generál, amelyek különféle gyakorlatokra kényszerítve gyorsabban reagálnak a munkánkra, növelve térfogatukat. Így egyenletesen modellezzük az alakunkat.

Mellkasi gyakorlatok

A jól látható mellkas minden olyan férfi tulajdonsága, aki nagy erőfeszítést tesz az edzőteremben. Sok nő rendszeresen edzi ezt a részt, hogy javítsa a mell megjelenését és feszességét. A mellkastorna ideális feltételei valóban mindenhol vannak. Sokat segíthet nekünk például az egy ideje egyre nagyobb népszerűségnek örvendő street workout.

Teljes testedzést is végezhetünk. Otthon is edzhetjük a mellkast, még akkor is, ha nincs felszerelésünk. A jól ismert szivattyúk és különféle típusaik tökéletesek lesznek itt. A látszattal ellentétben ez nem olyan egyszerű gyakorlat, de ha elsajátítjuk az alapváltozatát, akkor ezeket a nehezebb variációkat is kipróbálhatjuk.

Az edzőteremben, ahol különféle típusú gépek és felszerelések állnak rendelkezésünkre, könnyedén megmozgathatjuk a mellkast. Remek gyakorlat lesz például a súlyzó fekve nyomása vagy az úgynevezett „terítékek”. A súlyt a képességeinkhez kell igazítanunk.

A legjobb lábgyakorlatok

A láb edzése sok esetben vitatott kérdés. Mindenki jól tudja, hogy ezt a részt edzeni kell, hogy hozzájáruljon az egész test egyenletes fejlődéséhez. Sokan különösen azokon nevetnek, akiknek nagyon fejlett felsőtestük van, és nagyon vékony lábaik vannak. Ennek ellenére sokan még mindig kihagynak egy ilyen fontos kérdést az edzéstervükben.

Kétségtelen, hogy egy masszív lábtorna a hét legnehezebbje lehet. Sokaknak egyszerűen nem tetszik, de nem jó ötlet kihagyni ezt a képzést. A lábedzés az edzőteremben és otthon is végezhető nagyobb felszerelés nélkül.

Itt azonban érdemes legalább egy minimális terhelést hozzáadni, már csak azért is, mert ez az emberi test legnagyobb izomrésze, és edzése maximális elkötelezettséget igényel. Nagyon jó lábgyakorlat például a guggolás, amely elsősorban a comb négyfejű izmát érinti. Ezen kívül holthúzást és kitörést is érdemes végezni.